Goud

Je bent ondertussen al flink ingeburgerd in de wereld van de Award Opmeer. Tijdens deze lange, leerzame reis in verkenning tot je eigen talenten en sportieve vaardigheden heb je al veel geleerd. Voor deze laatste medaille ga je nog eens 18 maanden opzoek naar nieuwe talenten, met als einddoel: de buitenlandse expeditie / exploratie. Ga je naar bijvoorbeeld Colombia, Gambia of wordt het toch Ierland?

 

Goud:

Meteen na zilver kan je als groep met goud starten. Het duurt ca. 1,5 jaar.

Om je gouden Award te behalen moet je aan de volgende eisen hebben voldaan:

• Sport 12 maanden een specifiek doel binnen een sportclub/project

• Individueel talent 12 maanden een zelf gekozen individueel talent

• Maatschappelijke betrokkenheid 18 maanden binnen een goedgekeurd project

 

De maatschappelijke betrokkenheid kan ook ingevuld worden door te werken als vrijwilliger binnen verschillende projecten van het jeugd- en jongerenwerk. Voor goud moet je dan Minimaal 15 dagen actief zijn in verschillende projecten. Meehelpen in de aanloop tot projecten en in de organisatie telt ook.

 

• Expedities of exploratie Goud: Buitenland- (minimaal 4 dagen, waaronder 3 overnachtingen)

Ter afsluiting van de Award-periode moet elke deelnemers in een groep een expeditie met succes hebben uitgevoerd en moet het verslag na inlevering als voldoende worden beoordeeld. In plaats van een expeditie kan voor het volbrengen van de gouden Award ook gekozen worden voor een exploratieopdracht (onderzoek). Dan is de eis dat de exploratie – na goedkeuring van de opzet – met succes wordt uitgevoerd en het verslag na inlevering als voldoende wordt beoordeeld.