Begeleiding

Begeleiders moeten minimaal 18 jaar zijn.

 

Taken en plichten van een begeleider

  • Van een begeleider wordt verwacht dat deze aanwezig is bij de begeleidersvergaderingen.
  • Mocht je een keer niet kunnen, geef dan tijdig af bericht. Blijf niet zomaar weg.
  • Van een begeleider wordt verwacht dat hij of zij zelf mee gaat op expedities of zorgt voor vervanging. De begeleiding van de expeditie is dus de verantwoordelijkheid van de begeleider. Mocht je niet meegaan, wordt wel interesse richting de groep verwacht. Zorg dat je er bent bij vertrek of aankomst en houdt contact met je groep. Interesse tonen is een kleine moeite en wordt vaak erg gewaardeerd.
  • Een tip is om mee te gaan met de groep. De ervaring leert dat je de groep dan op een andere manier leert kennen en het samen beleven, het contact met de groep versterkt.
  • Wanneer een groep aan projecten of acties deelneemt wordt betrokkenheid van de begeleider verwacht. Bij de meeste acties of projecten  is het gewenst dat een begeleider zelf aanwezig is.
  • Van een begeleider wordt verwacht dat deze aanwezig is bij de uitreiking van brons, zilver of goud aan de eigen groep.
  •  Van groepen die geld verdienen door mee te doen aan acties, dient de begeleider zelf bij te houden hoeveel geld de groep verdiend heeft. Het bedrag wordt verdiend door de groep. Wanneer iemand stopt, vervalt het verdiende geld aan de groep. Stopt de hele groep, dan vervalt het geld aan Award Opmeer.

 

 

 

 

 

 

 

Vragen

 

Heb je vragen of ergens hulp bij nodig, neem dan direct contant op met iemand van het bestuur. Heb je vragen? Deze kunnen gesteld worden tijdens de begeleidersbijeenkomsten. Het is mogelijk om zelf punten aan te dragen voor  de begeleiders vergadering. Het bestuur is altijd via mail te bereiken. Je kunt ook langskomen in de Vergadelaar. Wel even melden bij Wiebo dat je komt.