Informatie voor de Award plus coach


Als Award plus coach help je een deelnemer door gesprekken met hem of haar te voeren. Op die manier probeer je erachter te komen wat er precies aan de hand is en hoe de betreffende jongere het beste geholpen kan worden om te kunnen functioneren binnen een award- groep. 

Je bent als coach steun en toeverlaat, een vertrouweling en veilige uitvalsbasis voor de deelnemer.

Coach zijn verrijkt je leven.                                                                                                                           

Als award plus coach ben je vooral een objectief luisterend oor. Mede dankzij jou krijgt een deelnemer handvatten, aandacht en extra begeleiding die hij of zij nodig heeft om te kunnen functioneren binnen zijn of haar of een award-groep. 

Zijn er eisen waaraan je moet voldoen als Award plus coach?  

                                            

We spreken liever niet over eisen. Dat klinkt zo zwaar. Wel vragen wij jou om er rekening mee te houden dat jij je tot en met een uitreiking van een medaille verbindt aan een jongere. 

Hoe vaak jullie elkaar treffen, laten wij aan jou en de jongere over. Dat is helemaal aan jou in overleg met de deelnemer. Soms is dat 1 keer per week. Soms ook maar twee keer per maand, als bijvoorbeeld de deelnemer op het goede pad is. 

Als Award plus coach wordt er niet van je verwacht dat je aanwezig bent bij de activiteiten. Je bent er voor de deelnemer op afstand. Het is de bedoeling dat de deelnemer uiteindelijk mee kan doen met een groep binnen de Award of samen met andere Award plussers. 


Verder vinden wij het belangrijk dat je:

Makkelijk in staat bent om jongeren (emotioneel) te ondersteunen.

Deelneemt aan intervisiebijeenkomsten, om mede- plus coaches te ondersteunen met jouw ervaring en ook je eigen kennis zo nu en dan eens bij te spijkeren.


Wat krijg je ervoor terug?


Voldoening, omdat je weet dat een jongere dankzij jouw inbreng nieuw perspectief ziet. 

Je ondersteunt de jongere op zijn/haar weg naar het kunnen functioneren binnen een Award groep. Daarnaast is plus-coach-zijn gewoon een fantastische ervaring die ook jouw leven kan verrijken. 

Misschien ook handig voor school, stage of werk. Wie weet levert het studiepunten op. Ook kun je het bijschrijven op je CV.


Ondersteuning voor jou 


Van ons mag je verwachten dat wij je op alle mogelijke manieren ondersteunen d.m.v.

coachtraining in overleg

Individuele gesprekken voor extra handvatten met een professionele coach (als jij dat nodig vindt)

Themabijeenkomsten (bij voldoende deelname)

Intervisiebijeenkomsten