De groep

 

Het begin

 

Nadat de begeleiderscursus is gedaan, kan een begeleider, zodra er een groep is, van start met de groep.

 • Allereerst moet er een kennismakingsbijeenkomst gehouden worden met de groep.
 • Tijdens de eerste bijeenkomst dient een begeleider alle gegevens van de deelnemers te noteren. De lijst van Award Opmeer (verkrijgbaar bij de secretaris van het bestuur) dient compleet ingevuld te worden.
 • De mailadressen van deelnemers én ouders zijn nodig om contact te houden, maar ook voor de verzending van de nieuwsbrief van Award Opmeer.
 • Deelnemers dienen zich in te schrijven en te betalen via de site van Award Opmeer.
 • De begeleiders dienen de logboekjes van de deelnemers bij te houden. (logboekjes komen binnenkort)
 • Zorg dat je in een iets later stadium ook kennis maakt met de ouders van de deelnemers.

 

Groepsbijeenkomsten

 • Aan het aantal groepsbijeenkomsten van een begeleider met de groep stelt Award Opmeer geen verplichtingen. Geadviseerd wordt om ongeveer één keer in de maand bijeen te komen.
 • Meldt het Wiebo wanneer je een groepsbijeenkomst wilt houden in de Vergadelaar. Dit kan per telefoon, mail of WhatsApp, maar graag zo ruim mogelijk van tevoren. Mfa 0226355095 sjjo@vergadelaar.nl  WhatsApp 0625532996.
 • Zet tijdens de groepsbijeenkomsten afspraken die gemaakt worden op papier en stuur die naar alle deelnemers uit jouw groep. Je kunt eventueel een contactpersoon van de groep aanstellen, maar houd dan wel in de gaten dat de informatie ook daadwerkelijk bij iedereen komt.

 

Invulling van de onderdelen

 

Van de Award deelnemers wordt verwacht dat ze actief zijn op drie verschillende onderdelen: sport, individueel talent en maatschappelijke betrokkenheid. Verder behoort een expeditie/exploratie (zilver en goud) tot de onderdelen.

 

Minimale uren:

 

Award

Brons

Zilver

Goud

Sport

12 uur

24 uur

48 uur

Individueel talent

12 uur

24 uur

48 uur

Maatschappelijke betrokkenheid

25 uur

  50 uur

75 uur

 

Kijk wat de deelnemers al doen in hun vrije tijd. Enkele onderdelen van de Award zullen dan misschien al ingevuld kunnen worden. De Award is een individueel project. De onderdelen mogen eventueel als groep ingevuld worden, maar dit hoeft niet. Bekijk alles per deelnemer.

 

Sport

 

Bij de Award valt onder Sport onderdelen waarbij actief bewogen wordt. Denksporten horen niet bij het onderdeel sport, maar kunnen wel ingezet worden als talent.

 

Individueel talent

 

Onder Individueel talent valt alles waarbij een talent ontwikkeld wordt. Denk aan toneel, zingen, muziek, hout bewerken, koken, dj cursus, fotograferen, EHBO cursus en meer. Bepaalde sportonderdelen kunnen als talent aangemerkt worden. Wielrennen, zwemmen of dansen kunnen bijvoorbeeld een talent zijn. Ook het ondernemen van eigen initiatieven om geld te verdienen (acties) , daar valt het organiseren onder individueel talent en de uitvoering onder acties.   

 

Onder de noemer ‘Tent vol talent’, worden door het jongerenwerk Opmeer meerdere cursussen aangeboden. Award deelnemers kunnen hieraan deelnemen om zo invulling te geven aan het onderdeel talent.

 

Lijst ideeën talent vind je bij tips en handige adressen 

 

Maatschappelijke betrokkenheid

 

Onder maatschappelijke betrokkenheid valt alles waarbij een deelnemer zich actief inzet voor de maatschappij.

Helpen bij een sportvereniging, koffie schenken in het bejaardentehuis, tuintjes onderhouden bij oudere en oppassen zijn voorbeelden van maatschappelijke betrokkenheid. Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken. Je kunt ook helpen bij projecten en organisaties binnen het jongerenwerk, Zoals Gabberweek, Kinderdorp, TIO, enz.

 

Award Uur/Projecten

Brons Minimaal 25 uur actief in twee verschillende projecten

Zilver Minimaal 50 uur actief In drie verschillende projecten

Goud Minimaal 75 uur actief In vier verschillende projecten

 

 

Lijst ideeën maatschappelijke betrokkenheid  vind je bij tips en handige adressen 

 

Financiering van de onderdelen

 • Voor onderdelen die Award Opmeer aanbiedt kan een eigen bijdrage gevraagd worden.
 • Award begeleiders worden op de hoogte gehouden van de onderdelen die via Award Opmeer mogelijk zijn.
 • Een andere invulling van de onderdelen dient door de deelnemer zelf betaald te worden.
 • Bijvoorbeeld de voetbalclub, fitness, muzieklessen etc
 •  De expedities brons, zilver en goud dienen de deelnemers zelf te bekostigen vanuit hun groepsspaarpot. Dit kan bijvoorbeeld door het houden of deelnemen van acties.

 

Afronding van de onderdelen

 • Wanneer een groep klaar is met de onderdelen voor bijvoorbeeld brons, kan de groep meteen door voor zilver.  
 • Een groep is pas klaar wanneer alle onderdelen in het logboekje zijn ingevuld en het bestuur akkoord geeft om verder te gaan. Uitzondering kan de expeditie zijn. Wanneer een groep bijvoorbeeld in januari klaar is met brons, mag deze door voor zilver terwijl de expeditie in een later stadium wordt gehouden. Eis is dan wel dat de expeditie-datum al gepland staat.
 • De uitreiking is de officiële afronding van een Award (brons, zilver of goud) 

 

Download
Tip! een nieuwsbrief met informatie van de groep voor de ouders
Update 1 Awardgroep Maus-Diana.pdf
Adobe Acrobat document 295.7 KB
Download
Tip! dit is de complete routing van de onderdelen van de award op 1 A4tje. Zeer handig om bij je te hebben bij een vergadering.
routing Award.pdf
Adobe Acrobat document 793.4 KB